Belépés

FõoldalHírekKeresésOldalakNévjegyekRegisztrációBelépés

Témáink
Természetgyógyászat
Vérnyomás
Szemünk világa
Légutak
Testünk motorja
Táplálkozás
Börproblémák
A máj
Cukorbetegség
Gyermekegészség
A bőr ami véd
Koraszülés
Gyermektáplákozás
Főoldal

Kedvencekhez Ha érdekel a jövőd
2018-09-24 17:19:20

Kedvencekhez Egészséges kávéforgalmazó
2016-02-28 18:17:08

Kedvencekhez Mire jó még a hagyma ?
2015-10-12 14:30:07

Kedvencekhez Gyógytorna Eger
2015-09-18 11:32:03

Kedvencekhez Egy kínai mondás szerint “Az életöröm a talpunkból árad”
2015-07-21 17:27:17

Kedvencekhez 7 élelmiszer
2015-05-05 21:23:16

Kedvencekhez B6-vitamin
2015-03-23 14:32:38

Kedvencekhez A víz értéke
2015-02-02 19:47:09

Kedvencekhez Mi a klór?
2015-01-21 11:44:47

Kedvencekhez Ha valakinek magas a vérnyomása, időről időre felmerül benne a k
2014-12-12 21:38:16

Egészséges életmód. Egészségügyi tanácsok, praktikák. Élj az életért! A egészség portálja.

"A természetgyógyászat az ember természetes öngyógyító képességének segítésével és a természetben megtalálható anyagok gyógyító hatásaival, alkalmazásával foglalkozó irányzatok összefoglaló neve. Az alternatív gyógyászat domináns részhalmaza, és a komplementer gyógyászat alapvető metszeteit képviseli."

Ha érdekel a jövődEgészséges kávéforgalmazóMire jó még a hagyma ? Gyógytorna Eger
Kedvencekhez Változtass az eddigi szemléleteden, mindenben segítek neked. 2018-09-24 17:19:20

mora, sopron, biorezonancia, homeopatia, colon, akupuntura

Úgy enni, hogy az a szívünknek is jó legyen? Miért van erre szükség? Úgy enni, hogy az a szívünknek is jó legyen? Miért van erre szükség?
2014-07-11 08:12:23

A szívbarát táplálkozás 10 pontja

Úgy enni, hogy az a szívünknek is jó legyen? Miért van erre szükség? Testünk működéséhez és szívünk folyamatos munkájához számos tápanyagra: szénhidrátra, fehérjére, zsírra, vitaminokra, ásványi anyagokra, nyomelemekre, és persze energiára van szükség. Mindezeket a táplálékunknak kell biztosítania szervezetünk számára. A feladat tehát, hogy úgy válogassuk össze ételeinket, hogy azok a szükséges tápanyagokat tartalmazzák a megfelelő mennyiségben és arányban. Bonyolultnak hangzik? Valójában cseppet sem az. Az alábbi 10 hasznos tipp segít, amely a kiegyensúlyozott táplálkozás alapját is képzi, segít abban is, hogy megőrizhessük szívünk egészségét.
1. Fogyasszunk naponta többször zöldséget, gyümölcsöt!
Legjobb, ha nyersen fogyasztjuk őket, ebben a formában tartalmazzák ugyanis a legtöbb vitamint és ásványi anyagot. Főzés, sütés, tárolás hatására az értékes vitaminok egy része elbomlik. A nyers zöldségek, gyümölcsök a szervezet számára természetes formában tartalmazzák a tápanyagokat, melyek így hatékonyabban tudnak felszívódni és hasznosulni. Élelmirost-tartalmuk hozzájárul a megfelelő emésztéshez, a jól működő anyagcseréhez.
2. Használjunk egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazó növényi olajokat és margarinokat!
Az úgynevezett egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavak nélkülözhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez. Ezek a zsírsavak jóval nagyobb mennyiségben fordulnak elő a növényi, mint az állati eredetű zsiradékokban. Ha ezeket választjuk, hozzájárulunk a szív egészségének megőrzéséhez.
3. Fogyasszunk tengeri halat, ha tehetjük legalább hetente egyszer!
A tengeri halak húsa jelentős mennyiségben tartalmazza az előbb említett telítetlen zsírsavak egy csoportját. A többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavak nélkülözhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez és a szervezet nem tudja őket előállítani, táplálkozás útján juthatunk csak hozzá. Ezért hívjuk őket esszenciális zsírsavaknak.
4. Csökkentsük a sóbevitelt!
Rengeteg ételünk tartalmaz nagy mennyiségű sót (nátriumot), ízesítésre, tartósításra egyaránt használják. A sós rágcsálnivalók, sózott magvak, erősen sós húskészítmények mind-mind felesleges sómennyiséget juttatnak a szervezetbe. A sóban lévő nátrium részt vesz többek között a szervezet vízháztartásának szabályozásában, túlzásba vitt fogyasztása a kényes egyensúly felborulásához vezethet. Minél több sót viszünk be a szervezetbe, annál több vízre van szükségünk. A túlzott sóbevitellel kedvezőtlenül hat a vérnyomásra. Ízesítésre só helyett használhatunk szárított zöld fűszernövényeket, mert így részben pótolható a sós íz hiánya.
5. Napi koleszterinbevitelünk ne haladja meg a 300 mg-ot.
A koleszterin egy zsírszerű vegyület, melyet a szervezetünk maga is előállít, ám ha túlzott mennyiségben visszük be a szervezetbe, az érfalakon lerakódva komoly szív- és érrendszeri problémákat okozhat. A mennyiségnél is fontosabb azonban a „jó” (LDL) és a „rossz” (HDL) koleszterin aránya. Ahhoz, hogy ezt optimálisan tartsuk, sok más mellett ajánlott napi 300mg-os határt betartani. Hetente maximum egy tojást fogyasszunk, kerüljük az állati eredetű zsírokat. Azonban rostokban gazdag zöldségből és gyümölcsből minél több kerüljön a tányérra.
6. Tegyünk fokozatosan kevesebb cukrot az ételekbe, italokba!
A finomított cukor olyan táplálék, amely csak tiszta energiát jelent a szervezet számára. Finomabbak lesznek tőle az ételek, de egy szemernyivel sem fognak több vitamint vagy ásványi anyagot tartalmazni, pusztán a bevitt üres kalóriák számát növeljük így. Hogy miért ragaszkodunk mégis ennyire hozzá? Valóban ennyire finom? Nos, szokás kérdése. Leszoktathatnánk magunkat a felesleges mennyiségű cukorról, csak egy kis kitartás kellene hozzá. Néhány nap cukormegvonás után édesebbnek éreznénk a gyümölcsöket, intenzívebbnek az ízeket.
7. Válasszuk a teljes kiőrlésű lisztből késült péksüteményeket!
Ha egy falat fehér kenyeret néhány percig rágunk, édesnek fogjuk érezni. Ez azért van, mert olyan könnyen lebomló szénhidrátokat is tartalmaz, melyet már a nyál emésztőenzimei is képesek egyszerű cukrokká bontani, ezt érezzük édesnek. A teljes kiőrlésű lisztből készült pékáruk fogyasztása viszont ajánlott, hiszen ezek értékes tápanyagokat – vitamint és ásványi anyagot,- tartalmaznak, a bennük található rostok pedig könnyítik az emésztést és növelik a telítettségérzetet.
8. Igyunk naponta legalább 1,5-2 liter folyadékot!
Testünk majd’ kétharmada víz, melyet folyamatosan pótolni kell ahhoz, hogy minden funkció megfelelően működhessen. Az élethez, testünk működéséhez szükséges anyagok vízben oldva jutnak el a szervezetben a felhasználásuk helyére. Anyagcserénk folyamataihoz, sejtjeink működéséhez mind-mind vízre van szükségünk. És nagyon fontos tudatosítani, hogy nem cukros, szénsavas italokról van szó, melyek még inkább növelik szervezetünk vízigényét, hanem tiszta vízről, esetleg cukrozatlan teákról vagy frissen facsart gyümölcslevekről. Nem tartalmaz felesleges kalóriákat, viszont csökkenti az étvágyat, érdemes naponta 8-10 pohárnál alább nem adni.
9. Táplálkozzunk rendszeresen, mértékletesen és változatosan!
A táplálkozás esetében mindig tartsuk be a kevesebb több, illetve a többször keveset elvét. Ha ugyanazt az ételmennyiséget nem egyszerre, hanem mondjuk három étkezésre elosztva fogyasztjuk el, elkerülhetjük a hirtelen ránk törő éhség- vagy épp álmosság-rohamokat. Az egyenletesebb tápanyagbevitel ugyanis egyenletesebb energia-ellátottságot eredményez, ami jobb teljesítményben és jobb koncentráló-képességben mutatkozik meg. A tanácsunk tehát: naponta ötször keveset, és lehetőleg mindig mást, hogy a tápanyagok lehető legszélesebb skáláját biztosítsuk szervezetünknek.
10. Adjuk meg az étkezés módját!
A komótos, lassú evés nem csak összehasonlíthatatlanul jobb élmény, mint a mohó habzsolás vagy a sietős kapkodás, de egészségünknek és alakunknak is kedvező. Az evésre való rákészülés segíti a későbbi jobb emésztést, ugyanezt szolgálja az alapos rágás is. Szervezetünknek időre, mintegy 20-30 percre van szüksége, hogy érzékelje és jelezze: eleget ettünk.

Forrás:

A túlsúly leadása mellett a megfelelő, egészséges étrend betartása hozzájárulhat a magas vérnyomás kordában tartásához. A túlsúly leadása mellett a megfelelő, egészséges étrend betartása hozzájárulhat a magas vérnyomás kordában tartásához.
2014-06-11 19:09:01

A helytelen étkezési szokásokon lehet változtatni. Az első és legfontosabb lépés a ...

8 dolog, amit a májadról tudnod kell 8 dolog, amit a májadról tudnod kell
2014-06-11 18:29:23

Inkább úgy kellene föltenni a kérdést, hogy mit nem. Amellett ugyanis, hogy eltávolítja a ...

Segítünk Önnek eligazodni a folyamatosan megjelenő csoda-diéták világában és tanácsot adunk, hogy Önnek mi lenne a legmegfelelőbb megoldás!
2014-06-11 16:43:56

Dietetikai és életmód tanácsadás
Régóta próbál veszíteni súlyából, de nem ...

Optimális vérnyomás kalkulátorunkkal megtudhatja, hogy az Ön életkorában mekkora vérnyomásának célértéke.
2014-06-11 16:36:15

Optimális vérnyomás kalkulátorunkkal megtudhatja, hogy az Ön életkorában mekkora ...

Főként a napnak jobban kitett területeken, mint az arcon, a háton, a nyakon, a mellkason, a vállakon és a kézen jelennek meg. Főként a napnak jobban kitett területeken, mint az arcon, a háton, a nyakon, a mellkason, a vállakon és a kézen jelennek meg.
2014-06-08 13:20:28

Fő okai a napozás, az öregedés, a genetika, a menopauza, terhesség, stressz, helytelen ...

A gyulladás a szervezet természetes módja a fertőzések leküzdésére. Segít abban, hogy felvegyük a harcot a különféle irritáló, károsító szervezetekkel, a sérült szöveteket szervezetünk megjavítsa és megszabaduljunk a toxikus túlterheléstől
2014-06-08 11:47:11

A gyulladás a szervezet természetes módja a fertőzések leküzdésére. Segít abban, hogy ...

A Kárpát-medencében szeretik a diót. Sok ház udvarán megtalálható ez a terebélyes lombkoronával rendelkező, nyáron menedéket biztosít a tűző napsugarakkal szemben a diófa. A Kárpát-medencében szeretik a diót. Sok ház udvarán megtalálható ez a terebélyes lombkoronával rendelkező, nyáron menedéket biztosít a tűző napsugarakkal szemben a diófa.
2014-06-06 21:14:42

Nem is gondolnánk, hogy a levelei mennyi értékes anyagot tartalmaznak, amelyek különböző ...

Bemutatjuk a GERINC-Szerviz módszerét ami a hát-, nyak-, derékfájdalom megszüntetésének leghatásosabb módszere ma Magyarországon. Bemutatjuk a GERINC-Szerviz módszerét ami a hát-, nyak-, derékfájdalom megszüntetésének leghatásosabb módszere ma Magyarországon.
2014-06-06 18:58:38

Egészséges gerinc nélkül nincs minőségi élet!
Bemutatjuk a GERINC-Szerviz módszerét ami ...

 MEGOLDÁS BESZŰKÜLT AGYEREKRE! MEGOLDÁS BESZŰKÜLT AGYEREKRE!
2014-06-06 15:02:43


A zsálya egy csodálatos gyógynövény, amely különleges ízt ad a leveseknek, ...

A masszírozás a teljes testet érinti a lábujjtól a fejig A masszírozás a teljes testet érinti a lábujjtól a fejig
2014-06-01 21:05:38

A masszírozás a teljes testet érinti a lábujjtól a fejig. A test pontjainak, ...

A csontkovács manuálterápia azaz a csontkovácsolás hatásos gyógymód lehet: derékfájás, hátfájás, fejfájás, lumbágó, isiász, nyakfájás, lúdtalp, gerincferdülés, porckorong elcsúszás, zárt porckorongsérv, kéz és lábzsibbadás, medence vagy keresztcsont elmoz
2014-06-01 21:02:03

A csontkovács manuálterápia azaz a csontkovácsolás hatásos gyógymód lehet: ...

Miközben egy kutatócsoport azt vizsgálta, hogy a rákos sejtek miért olyan ellenállóak, végül rábukkant egy sokkal fontosabb felfedezésre. Miközben egy kutatócsoport azt vizsgálta, hogy a rákos sejtek miért olyan ellenállóak, végül rábukkant egy sokkal fontosabb felfedezésre.
2014-06-01 18:09:28

Kutatás közben a csapat felfedezte, hogy miközben a kemoterápia erősen károsítja az ...

Nem eszik a kicsi. Hiába vetettük be az összes létező trükköt, és ültünk az asztal mellett órákig, báboztunk már sült krumplival, hallgattuk a szívszaggató sírást és néztük a dacos szájösszeszorítást, semmi eredmény. Mit lehet mégis tenni ilyenkor?
2014-05-28 21:55:36

Az étvágytalanság hátterében több fajta ok is meghúzódhat, mint például a lappangó ...

Dr. F. Batmanghelidj iráni születésű orvos és kutató írása
2014-05-28 21:50:30

Nekünk az orvosi szakmában teljesen egyértelmű a koleszterin létfontosságú szerepe a ...

A napokban mutatták be az M1-en a Tenyérnyi gyerekek c.dokumentumfilmet a nagy PIC-es hősökről. Itt egy kis \\\\\\\\\\\\
2014-05-25 01:15:13

Magyarországon évente nyolcezer csecsemő jön idő előtt a világra, egy részük kritikusan ...

…Rálépsz, figyelmen kívül hagyod, vagy megpróbálod kiirtani a gyepedből…
2014-05-25 01:06:52Azonban ez az ártalmatlan kis fű az egyik leghasznosabb gyógyszer a Földön, ami csak ...

Az interneten kering az a téves információkon alapuló körlevél, mely arra buzdít, hogy a testünkbe fúródott kullancsot megnyálazott gyufa segítségével távolítsuk el.
2014-05-24 22:39:45

A népi kullancseltávolító módszert népszerűsítő levél így szól: "A belénk fúródott ...

<<< Elsõ 1 2 3 Utolsó 19 - 36 / 43 >>>
Felhasználói név
Jelszó
Elfelejtette jelszavát?

Kedvencekhez Ha érdekel a jövőd
2018-09-24 17:19:20

Kedvencekhez Egészséges kávéforgalmazó
2016-02-28 18:17:08

Kedvencekhez Mire jó még a hagyma ?
2015-10-12 14:30:07

Kedvencekhez Gyógytorna Eger
2015-09-18 11:32:03

Kedvencekhez Egy kínai mondás szerint “Az életöröm a talpunkból árad”
2015-07-21 17:27:17

Kedvencekhez 7 élelmiszer
2015-05-05 21:23:16

Kedvencekhez B6-vitamin
2015-03-23 14:32:38

Kedvencekhez A víz értéke
2015-02-02 19:47:09

Kedvencekhez Mi a klór?
2015-01-21 11:44:47

Kedvencekhez Ha valakinek magas a vérnyomása, időről időre felmerül benne a k
2014-12-12 21:38:16


Kedvencekhez 95 - Ha érdekel a jövőd

developed by Centrumnet Systems